Binnendeuren configurator

Maak kennis met Lou!

Hij gaat bij KijkOpKasten aan de slag met een deurconfigurator met de software imos iX Plan. Hij zal als afstudeerproject onderzoek doen naar de mogelijkheid van het toepassen van parametrische binnendeuren die aan de hand van een vragenspel te configureren zijn in de showroom.  

Deze techniek zou zelfs ingezet kunnen worden voor online toepassingen. Wilt u meer weten wat imos iX Plan voor uw bedrijf zou kunnen betekenen? Lees hier verder of lees hieronder over de zaken die Lou zal uitvoeren. 

Lou herman bouwt een binnendeuren configurator imos iX

 

imos iX Plan configurator

In imos iX Plan configureer je maar meubels, keukens of zoals in dit geval binnendeuren op maat. Aan de hand van een voorgedefinieerd vragenspel veranderd het 3D model, prijs en visualisatie van het item.

Het voordeel van werken met een configurator is dat het model (online) kan worden geconfigureerd en vervolgens direct kan worden geproduceerd. De software maakt namelijk direct een houtstaat, CNC-programma’s, tekeningen en eerlijke. En dat allemaal zonder tussenkomst van manuele werkvoorbereiding!

 

Binnendeuren configurator

In deze binnendeur configurator zullen de volgende dingen aan te passen zijn aan het binnendeurmodel.

Soorten binnendeuren

  • Pivoterende deuren
  • Klassieke binnendeur met zichtbare scharnieren
  • Binnendeur met onzichtbaar scharnierbeslag
  • Blokkaderdeur
  • Schuifdeuren
  • Kaderloze deuren

Mogelijke parameters

In de binnendeur configurator kan je een aantal dingen aanpassen. Denk hierbij aan de deur afmetingen, materialen, deur beslag en type scharnieren. Door de binnendeur direct te visualiseren kan de klant vooraf precies het eindresultaat bekijken.

 

Verkooptool in showrooms

De imos iX Plan software word gebruikt voor toepassingen in showrooms. Doordat de software is uitgerust met een ontwerp module voor ruimte kunnen wanden, ramen en deuren worden geplaatst. Na het configureren van de binnendeur op maat krijgt de klant indien gewenst direct een prijs offerte. Voor imos iX gebruikers is er nog een voordeel door de CADCAM koppeling met imos iX. Een bestelling wordt zonder tussenkomst direct besteld en geproduceerd.

 

Lou heel veel succes de komende tijd bij KijkOpKasten! Wij zijn benieuwd naar de mogelijkheden die jij weet te benutten. Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Volg onze Blog. Hier zullen we de bevindingen van Lou ook presenteren.

Lou Herman bouwt een configurator

Binnendeuren op maat. Binnenkort ook in imos iX Plan?

Enkele voorbeelden die in de eerste week bereikt zijn met de software.