imos iX 2021 aangekondigd

imos heeft deze week imos iX 2021 aangekondigd. Deze nieuwe versie zit vol nieuwe innovaties op het gebied van CAD, CAM en webshops voor jouw meubel op maat. Tijdens het imos Focus event werden de nieuwe functies gepresenteerd. Hieronder vind je een opsomming van de vernieuwingen. Wil je meer weten? Kom in contact!

imos iX CAD / Plan

In de imos iX Plan versie van de software. De plek waar jij je meubelen ontwerpt,  zien we een aantal grote aanpassingen. Zo is de Artikel Designer aangepakt. Je hoeft niet langer in een apart pop-up scherm te werken. In plaats hiervan focus je op het tekenveld. De Artikel Designer is nu volledig geïntegreerd in de iXplorer. Je weet wel, die linkerbalk die nu ook al alle bewerkingsfuncties toont.

imos iX Artikeldesigner in imos iXplorer Ontwerp je kast uit imos iX CAD

Ook kan je in imos iX CAD gebruik maken van geweldige nieuwe functies voor automatisch bematen. Zo kan je nu automatisch tekeningen bematen met alleen werkbladen, kasten of juist installatietekeningen met electra en wateraansluitingen. Ideaal voor keuken en badkamerontwerpen! Een opsomming van de belangrijkste onderwerpen vind je hieronder.

  • Integratie van de Artikel Designer en de Objectdesigner op één plek.
  • Alle bewerkingen op één plek. De imos iXplorer.
  • Het aanpassen van artikelen is mogelijk direct in de tekening.
  • Tijdens bewerken in de Artikel Designer kan de focus op het artikel of op de hele tekening liggen.
  • Directe verandering zichtbaar.
  • Meer functies op het gebied van bematen.
  • Invoegpunt referenties via rechtermuisklik te veranderen.

Bekijk de video hier.  Of van imos iX Plan.

imos iX NET

De business to bussiness online webshop heet imos NET. Met deze versie breng je jouw kasten catalogus naar het internet.  Klanten kunnen door middel van een roomplanner de ruimte tekenen en hier meubels in plaatsen. De interface heeft een vernieuwd uiterlijk gekregen. Door het duidelijke stappenplan navigeer je snel door de te maken keuzes. Nieuw is de engine die de details op de achtergrond inlaadt. Dit zorgt ervoor dat je direct achter elkaar de 3D modellen kan plaatsen zonder dat het model al volledig uitgewerkt is. Dit scheelt veel tijd in het maken van een mooie visualisatie.

 

imos iX CAM

De verbteringen in imos iX CAM zijn vooral op het gebied van snelheid. Door gebruik te maken van de multi-core processor van je computer gaat het genereren van de CNC-programma’s nu twee keer zo snel! Door middel van slimme tooltips is het makkelijker om de instellingen te gebruiken. In deze tooltips zie je namelijk per tekstvakje precies waar een functie voor is bedoelt en ook voorbeeldformules.

tooltips imos iX CAM

iX Connect

Een nieuwe module is iX Connect. Deze oplossing werkt volledig in de cloud en wordt gebruikt voor het bevorderen van communicatie. Zo kan de tekenaar via chat communiceren met de werkplaats of plaatsingsploeg. Met iX Connect is het ook mogelijk om per paneel tekeningen en informatie te delen. Dit is te bekijken op mobiele apparaten zonder dat hiervoor imos iX benodigd is.

Connect

 

imos iX 2021 beschikbaarheid

De nieuwe versie van imos iX 2021 is beschikbaar vanaf oktober 2021. Uiteraard zal Kijk Op Kasten deze versie weer volledig ondersteunen. We helpen u graag bij installatie en geven uw medewerkers de nodige training voor optimaal gebruik. Maak gebruik van onze update training. Hierin geven we praktische tips hoe u de nieuwe functies kunt gebruiken. Laat ons weten wanneer u de nieuwe versie wil gebruiken. Maak een afspraak in mijn agenda.