imos iX 2021 SR 2

Vanaf dit moment is het zover.  imos heeft de de laatste versie van zijn CAD/CAM software vrijgegeven voor de wereldwijde gebruikersgroep! De naam van de nieuwe update is imos iX 2021 SR 2 (Wat staat voor Service Release 2). In deze blog vertel ik je over de grootste innovaties per productgroep. De functies worden uitgebreid beschreven in de  ‘Whats New imos iX 2021 SR2‘ deze kan je downloaden op jouw computer. 

imos iX CAD SR 2

In de nieuwe imos iX CAD SR2 versie vinden jullie een aantal vernieuwingen die weer voortborduren op eerdere updates die we zagen voor imos iX. Zo zijn er nog kleine handigheidjes toegevoegd aan de onlangs geïntroduceerde nieuwe Artikel Designer. Maar er is meer! In de volgende lijst som ik de belangrijkste vernieuwingen van imos iX SR 2 op. 

Artikel Designer

  • Mogelijkheid om te zoeken in de Artikel Designer. Bijvoorbeeld op verbinderbeslag dat je ‘ergens’ in jouw meubel hebt verwerkt. Zo kom je sneller tot resultaat.
  • Visualisatie modus: zo kan je ook tijdens het ontwerpen in de Artikel Designer bijvoorbeeld verbinders of de inhoud van de kast zien. Ook is het mogelijk kant overgangen (Verstek, stomp, lang) live te zien evenals het maatvoeren tussen muur en kast. En als laatste is het zelfs mogelijk om (klep)deuren te animeren. Hiermee kunnen deze dus worden geopend in de tekening. 
Artikel Designer Nieuwe visualisatiemodus.docx

Eerder maakte Kijk Op Kasten al een video over de nieuwe ArtikelDesigner. Heb jij deze al gezien?

KijkOpKasten maakte een Nieuwe functies video

Lineaire verdelingen in imos iX SR2

Software Interface / Uiterlijk van de software

Andere vernieuwingen zijn modificaties aan de gebruikers interface. Deze keer stond een van de oudste software onderdelen op het programma. Het scherm van de  ‘Samengestelde panelen’.  Dit scherm heeft nu ook een moderne touch gekregen. 

Ook is het nu makkelijker om te visualiseren hoe de linaire verdelingen werken binnen imos iX SR2. 

Tekeningopmaak met de Aanzicht & Lay-Out functies.

In tabblad Aanzicht en Lay-out zijn ook weer een aantal vernieuwingen. Zo is het nu mogelijk om in de doorsnedes van tekening arceringskleuren te laten zien. Maar ook kunnen we nu teksten toevoegen van items die zich in de kasten bevinden. Uiteraard met één druk op de knop!

Het kleuren van doorsnede arceringen in imos iX
Rendering in document manager imos

Automatische renderingen in de Document Manager

Het maken van foto-realistische presentaties is vanaf dit moment sneller en mooier. Zeker als je gebruik maakt van de Document Manager. De document Manager kan tijdens het opslaan van jouw tekening worden opgeroepen. Hierdoor kan je bij elk project makkelijk een foto-realistische presentatie genereren zonder dat je hiervoor veel stappen moet zetten. 

Professionele foto-realistische renders

Door gebruik te maken van nieuwe CAD renderomgevingen krijg je professionelere renderresultaten. 

Renderen met imos iX SR2
C:\Users\info\OneDrive - Kijk opwerkbladen Maatvoering imosiX SR2

Automatische maatvoering voor werkbladen en de ruimte verbeterd

Maatvoering kan nu ook buiten de ruimte worden geplaatst. 

Er zijn nieuwe opties voor het bematen van een werkblad. Werkbladen kunnen bovendien worden voorzien van verschillende snapfuncties. Dit wil zeggen dat het nu mogelijk is om te bepalen op welke muur het werkblad moet aansluiten. 

Wilt u de nieuwe software installeren? Maak een afspraak!

Vanaf 15 augustus is de nieuwe imos iX 2021 SR2 beschikbaar voor iedereen met een actief onderhoudscontract. 

Vanaf die tijd zal ik net als altijd weer nieuwe video’s maken op het Youtube kanaal van KijkOpKasten.

Ik kan de software natuurlijk voor u installeren. Ik help u graag! 

Verkoop van meubels op maat (Online / Offline)

Ook het verkopen van maatwerk meubels online krijgt weer mogelijkheden. Klanten kunnen online een meubel configureren en bestellen. Op deze manier ontstaat een unieke flow tussen verkoop en productie.  Bekijk de mogelijkheden die KijkOpKasten biedt voor het bouwen van uw (online) kasten catalogus!

MyDesign SR2

Verkoop van maatwerk meubels online aan de consument via een webshop. 

  •  Uiterlijk van de software past zich aan op het scherm. Zo kunnen meubels worden geconfigureerd vanaf uw telefoon, tablet en PC.
  • Stuur een verzoek voor een maatwerk offerte. 
  • Verbeterde visualisatie van het 3D model. 
mydesign imos SR2
imos NET SR2

NET

Verkoop van maatwerk meubels online via uw B2B zakelijke netwerk.  

  •  Duidelijker stappenplan
  • Het administratiepaneel biedt verbeterde opties en overzichten. 
  • Verbeterde visualisatie van het 3D model. 
  • Het tekenen van de kamer/ruimte waarin uw meubel kan worden gepositioneerd via Drag& Drop functionaliteit. 

Nieuwe module: iX Scout

Met iX Scout kunt u in de productie uw paneelinformatie live via bijvoorbeeld een tablet ophalen. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld een paneel beschadigd is geraakt en deze bijbesteld moet worden. D.m.v. QR-code scanning kan het paneel worden bekeken waar deze zich in de kast bevindt. Ook is per paneel te ontleden welke bewerkingen er in het paneel getekend zijn. Bovendien kan met de slimme chatfunctie een communicatiekanaal worden gestart tussen werkplaats/atelier en de imos iX CAD tekenaar.  Al deze functies zorgen er natuurlijk voor dat de tekenaar minder wordt gestoord. Alle informatie is namelijk zelf op te zoeken in iX Scout. Een waardevolle aanvulling!