Laat je trainen. Vergroot je kennis.

“Een softwarepakket is zo goed als de gebruiker zelf”. Een gewaagde uitspraak maar wel vaak de waarheid. Als je als tekenaar of engineer regelmatig in jezelf investeert door het volgen van trainingen of cursussen kan het werk beter, sneller en slimmer worden uitgevoerd. Open deur? Misschien wel. Maar wist je dat medewerkers die gestimuleerd worden tot het volgen van een opleiding er in veel gevallen voor zorgt dat medewerkers vaak meer gemotiveerd in hun werk zijn?

“Een softwarepakket is zo goed als de gebruiker zelf.”.

Alexander van der Linden

Imos CAD CAM of WoodCADCAM zijn softwarepakketten waarin de engineering van een meubel of een heel interieur centraal staat. Gebruik je één van deze pakketten voor de werkvoorbereiding? Of wil je meer lezen over de redenen waarom het trainen van jezelf of collega’s van belang is? Lees dan snel verder hoe met het trainen van medewerkers deze snel tot een hoger niveau kunnen worden getild.

De training die bij je past

De mogelijkheden voor het volgen van trainingen voor CAD CAM zijn eindeloos.  Kies de training die past bij jullie interieurbouw bedrijf of jouw medewerker. Of natuurlijk bij jezelf.  Ik geef al meer dan 5 jaar trainingen voor imos en WoodCADCAM en werkte (mee) aan het schrijven en ontwikkelen van allerlei soorten trainingen en cursus programma’s. Je kan dus zeggen dat ik inmiddels heel wat methodieken heb uitgeprobeerd. Ik vind het leuk om tijdens de training echte praktijkvoorbeelden uit de interieur en plaatverwerkende industrie te laten zien en merk aan mijn cursisten dat dit altijd erg wordt gewaardeerd. Ook vind ik het belangrijk dat mijn cursist zelf een rol speelt in zijn ontwikkeling. Dit door te vragen naar live-(praktijk)voorbeelden of probleemsituaties. Als juist deze zaken dan in de les behandeld kunnen worden dan geeft mij dit echt voldoening.

De voordelen van het volgen van een training voor het bedrijf én de medewerker

  • In korte tijd leer je veel over specifieke onderwerpen. Zelfs ervaren gebruikers halen voordeel uit een training. Soms door een stukje verdieping, de andere keer in die paar functies die jaren geleden zijn weggezakt. Met regelmaat krijg ik dan ook te horen dat zij het een leerzame dag vinden.
  • Bij klassikale trainingen leer je vaak weer andere mensen uit de ‘interieur wereld’ kennen. Een zeer geschikte plek om te netwerken dus!
  • Het is een snelle manier om met minimale tijdsinvestering veel bij te leren.
  • Waardevol om op je CV te kunnen aantonen, dat je doet aan ontwikkeling.
  • Kijk op Kasten biedt voor haar trainingen een certificaat aan van deelname.
Volg een training met imos CAD CAM
Leer imos 3D CAM CAM

Waarom zou ik investeren in mijn medewerker(s) met het aanbieden van een training?

Niet elk bedrijf zal willen investeren in zijn medewerkers. De aangevoerde redenen zouden  kunnen zijn:

  • Medewerkers zijn afwezig tijdens trainingen en dus op dat moment niet productief.
  • De medewerker kan het bedrijf verlaten, kort nadat hij/zij kennis heeft opgedaan.
  • Hoge kosten.

Kijk op Kasten speelt daar zeker op in. Zo hanteer ik flexibele tijden* waarop trainingen gegeven kunnen worden. Het is bijvoorbeeld vanaf januari 2020 mogelijk om een training van één dag of buiten kantoortijden af te spreken. Verder kan ik de training tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden.Een gevolgde training levert een behoorlijke meerwaarde voor zowel medewerker als het bedrijf. Betere resultaten, efficiënter, tijdwinst: zo betaalt de training zichzelf terug! En vergeet het eerste punt niet. Onderzoek toont namelijk aan dat de medewerker gewoon meer gemotiveerd raakt door het verrijken van zijn kennis.

Investeer regelmatig in je medewekers. @Omdenken

Voordeel voor klanten uit België 

Hoewel ik probeer de trainingen voor iedereen bereikbaar te houden is er voor sommige klanten uit België (Vlaanderen) nog wat extra voordeel te behalen. Hier kan in veel branches gebruik van worden gemaakt. Het werkt als volgt. Een deel van de investering voor opleiding van medewerkers kan worden teruggevraagd via de zogenaamde KMO-portefeuille. Informeer (vooraf) bij mij of ook uw bedrijf in aanmerking komt voor gedeeltelijke teruggaaf van de trainingskosten (dit kan oplopen tot 40%!).

Beste medewerker. Heb jij een opleidingsbudget?

Wat veel medewerkers niet weten is dat steeds meer bedrijven een opleidingsbudget beschikbaar stellen voor het trainen van hun medewerkers. Informeer er eens naar bij je eigen bedrijf. Vaak worden deze budgetten rond het najaar vastgesteld, of moeten deze voor het einde van het jaar worden besteed. Vraag er eens naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf.

Meer weten over trainingen van Kijk Op Kasten?

Wil je meer weten over het volgen van een training door Kijk Op Kasten. Lees meer op de speciale trainingspagina!

* voor zowel trainingen op maat als het kenbaar maken van avondtrainingen raad ik aan om eerst even contact op te nemen. Dit in verband met de benodigde voorbereidingen.