Consultancy en begeleiding voor imos iX

KijkOpKasten helpt bedrijven werkend met imos iX door middel van het aanbieden van consultancy en begeleiding om meer resultaat te behalen met imos iX CAD CAM software.

U kent het wel. In uw productiebedrijf draait het om het maken van kwalitatief goed meubilair tegen een eerlijke prijs. Toch merk ik dat veel bedrijven nog veel vragen hebben hoe ze bepaalde dingen op de beste wijze kunnen aanpakken. Ik kom regelmatig tegen dat het uittekenen van kasten te lang duurt. Of dat de tekening niet de juiste informatie weergeeft en er onnodige fouten worden gemaakt. Als we ons samen verdiepen in de iX software en denken in praktische oplossingen dan kunnen veel van deze zaken worden opgelost. Nu en in de toekomst.

imos iX consultant begeleiding

Betaalbare begeleiding.

Gemiddelde kosten ICT dienstverlener
Webdesigner 100%
Kosten KijkOpKasten
KijkOpKasten 57%

Bekijk mijn betaalbare tarieven hier. 

begeleiding door Alexander zelf

Persoonlijke aanpak

Middels mijn persoonlijke betrokkenheid maak ik het verschil.  Ik kan goed inschatten hoe een meubel geëngineerd moet worden, zodat deze op de juiste wijze getekend én natuurlijk efficiënt geproduceerd kan worden. Ook denk ik graag mee hoe de 3D software beter ingezet kan worden.

Van oorsprong ben ik meubelmaker. Door mijn gevoel voor software, machines én omdat ik de kennis van het meubelmakers vak bezit begrijp ik hoe er in moderne producties wordt gewerkt. Ik werk inmiddels al 13 jaar met het programma imos iX en ken het pakket dus van binnen en buiten. 

Dit maakt het dat KijkOpKasten vaak in enkele momenten begrijpt wat de klant zoekt en daar ook een oplossing voor weet. 

Alexander van der Linden

Eigenaar KijkOpKasten

Hoe haal ik meer uit mijn imos iX CAD CAM software?

Een van de belangrijkste stappen is vaak de herkenning. Als je merkt dat je ergens lang over doet of jezelf elke keer afvraagt of de manier van tekenen de meest handige methode is dan kom graag met je in contact. Ook merk ik dat gebruikers van software zich niet (voldoende) verdiepen in de nieuwe functies van de software. Soms laten we dan onbewust makkelijkere tekenwijzes liggen en dat is zonde!

 

Slimmer werken; imos CAD CAM iX consultancy

Ik kan helpen de database (nog) slimmer in te richten, zodat het tekenen van meubels en kasten kan worden versneld. Vaak kan ik met een compactere IMOS of WoodCADCAM database méér bereiken. Benieuwd naar hoe ik dit doe? Lees over het ‘Vraag?Antwoord!’ principe. Lees meer

Conceptdenken

Kastconcepten klaarzetten door het beantwoorden van vragen. Deze manier van werken is nu binnen handbereik. imos doet dit al voor vele honderden klanten met de imos Plan oplossingen. Hier teken je de kast op een manier die je aantreft bij een kastenconfigurator. Dit voorkomt fouten, zorgt voor een drastische snelheidswinst en ook de inkoop van uw materialen en kastverbinderbeslag is mogelijk met voordeel te behalen.

Begeleiding & consultancy voor imos iX

De imos iX CAD/CAM software werkt met een database. Een goed ingerichte database kan u helpen efficiënt(er) te werken daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd kennis in te huren om processen blijvend te verbeteren. KijkOpKasten ontwikkelde speciaal voor dit doel het ‘Vraag Antwoordprincipe’ om uit te vinden hoe u sneller kunt werken! Vaak kunnen we in een telefoongesprek al uitvinden wat de wensen zijn.

 

Betaalbaar alternatief voor begeleiding

Het afnemen van begeleiding of consultancy bij KijkOpKasten is vaak ook investeringstechnisch interessant. Doordat ik geen kantoorpand heb kan ik mijn services al aanbieden vanaf €75,- euro per uur. Dit tarief is vaak de helft van wat veel vergelijkbare software-leveranciers rekenen. 

Lees hier meer over mijn tarieven. 

 

Een dag begeleiding. Hoe ziet dit eruit?

Begeleiding op maat.

De imos iX gebruiker kan volledig aangeven hoe hij een dag begeleiding, consultancy of engineering zou willen invullen. Ik ben er voor jou te helpen en zal er alles aan doen om de dag zo goed mogelijk te besteden.

Veel klanten kiezen ervoor om tijdens deze dag de andere werkzaamheden te pauzeren zodat er zoveel mogelijk kan worden gedaan. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om mij het werk te laten doen en regelmatig te worden bijgepraat. In het volgende stappenplan zie je hoe een ‘gemiddelde’ dag begeleiding er ongeveer uitziet. 

Om zoveel mogelijk uit de dag te halen is een goede voorbereiding essentieel. Daarom begin ik de meeste begeleidingsdagen met het vaststellen van een puntenlijst. Natuurlijk is het fijn als de klant deze van tevoren al heeft gemaakt. Maar ik kan natuurlijk ook samen met jou de analyse maken van de vraagstukken.

Deze analyse klinkt officiëler dan het is. Dit moment is altijd kort maar krachtig. Uit mijn ervaring komt dat een dag efficiënter wordt gebruikt als je een kwartier de tijd neemt om de vragen even door te nemen. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je tijdens het oplossen van een vraag niet een ander punt vergeet mee te nemen die je bijvoorbeeld toch onderweg al tegenkomt. 

Download ook de gratis vragenlijst voor optimale voorbereiding. 

Ik heb gemerkt dat het bepalen van de prioriteit kan helpen om sneller resultaat te boeken. In vijf minuten bepalen we de prioriteit en gaan aan de slag. 

Zodra we aan de slag gaan kunnen we snel vooruit. Omdat onze inventarisatie en prioriteit is bepaald kan ik zelfs zelfstandig werken zonder veel aanvullende informatie.

Indien gewenst kan ik werken vanaf mijn eigen laptop en met daarop de imos iX software en benodigde licenties. Zo kan jij gewoon verder werken ook als het maximum licenties binnen jouw bedrijf al is bereikt. 

Ik zal de stappen beknopt documenteren. Indien het makkelijker is dan maak ik ook met regelmaat Youtube video’s om terug te kijken.

Door regelmatige terugkoppeling blijf je op de hoogte van de vorderingen. Ik zal actief blijven sturen op oplossingen, tijd en prioriteit. Het bereikte resultaat sla ik op in een losse tekening. Zo kan je deze altijd even openen om te controleren hoe iets door mij is ingesteld.  

Het liefste plan ik een oplevering aan het einde van de dag. Eventueel gezamenlijk met iedere tekenaar neem ik de vernieuwingen door. Maar in sommige gevallen kan dit ook met het verslag en/of video plaatsvinden.  

Alle werkzaamheden worden door mij gedocumenteerd in een online document (alleen zichtbaar voor jou als klant). Zo heb jij je eigen dossier en kan je zelfs jaren later teruglezen wat en wanneer we iets hebben opgelost. Of, misschien nog wel belangrijker, hoe dit is gedaan. 

Zodra er nieuwe zaken zijn doorgevoerd of medewerkers iets nieuws hebben aangeleerd ontstaan er ook weer nieuwe vragen. Dat is ook helemaal niet vreemd. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen niet alles na één keer kunnen onthouden.

Ook kan het natuurlijk zijn dat je nieuwe ideeën opdoet voor de toekomst. Ik geef dan ook altijd aan ‘Verzamel je dromen’. Maak een lijst met zaken die je een volgende keer zou willen behandelen. Zodra je iets tegenkomt schrijf je dit op de lijst. Zo ontstaat er een constant proces van verbetering. Het fijnste werkt een whiteboard o.i.d. middenin de tekenafdeling. Zo wordt iedereen herinnert aan het opschrijven van een punt zodra dit zich voordoet. 

Een gemiddeld bedrijf werkend met imos iX heeft ongeveer elk kwartaal één dag begeleiding. Dit om nieuwe functies in te zetten, vragen te beantwoorden en productie te optimaliseren. In de beginperiode (na aanschaf of nieuwe softwaremodulen) kan het handig zijn om 1x per maand een begeleidingsdag te plannen. 
Het voordeel van een regelmatige begeleidingsdag is dat punten snel kunnen worden behandeld en er een continue verbeterproces is binnen het bedrijf. Stimuleer dit proces. Het kost geen geld maar levert geld op! 

imos ix CAD

imos iX (her-) implementatie

Overweegt uw bedrijf het imos iX programma te gaan gebruiken? Of ligt de software ongebruikt op de plank en wil jullie de imos software in het bedrijf een tweede kans geven? Laat mij je helpen!

Denk na hoe je de software zo snel mogelijk kan gaan inzetten maar forceer niet teveel. Als uw medewerkers moeten wennen aan nieuwe software dan ontstaan er vaak andere problemen. Vaak is dit tijdgebrek. Maar lang niet altijd is dit de enige reden.  Met de aanpak van KijkOpKasten kunnen we een oplossing aanbieden voor problemen die vaak voor, tijdens of na software implementaties ontstaan. Voorkom onnodige stress en frustatie pak uw imos iX implementatie op de juiste manier aan. Met de volgende tips help ik je op weg. 

Het klinkt misschien als een open deur maar doe de implementatie van een CAD CAM software stap voor stap. Schakel niet in één keer de oude software uit om over te stappen op nieuwe software. In plaats van dit probeer het werk tussen de nieuwe software en de oude software te verdelen. Zo neem je de tijd om de software aan te leren en vragen te stellen. 

In sommige gevallen werkt het prettig om (een deel van de) taken bij de medewerker weg te nemen. Zo creëer je tijd om aan een nieuwe werkwijze te wennen. Als de productie niet vertraagd kan worden door een volle orderportefeuille dan is het wellicht niet het juiste moment om nieuwe software aan te leren. Je kan ook denken aan het (tijdelijk) inhuren van freelance personeel.

KijkOpKasten helpt regelmatig mee bij bedrijven die nieuwe software krijgen aangeleverd. Doordat ik kennis heb van zowel de software implementaties als de zaken die in de werkvoorbereiding kan ik een handig extra handje zijn. 

CAD CAM software als imos iX maar ook veranderingen van bijvoorbeeld een ERP- bedrijfssoftware zorgen ervoor dat processen in het bedrijf net iets anders zullen lopen. Daarom is het goed om je medewerkers van te voren te betrekken met afvaardiging vanuit elke afdeling. Communiceer duidelijk en direct en vooral waarom je een aanpassing in de werkmethode maakt.

Een voorbeeld;  imos iX genereert automatisch zeer gedetailleerde tekeningen met stuklijsten en automatische maatvoering. Hoewel dit vaak een ernorme versnelling betekent in de werkvoorbereiding kan het ook zo zijn dat uw medewerkers erover vallen dat de maat bijvoorbeeld bovenaan geschreven staat in plaats van onderaan de kast. Deze kleine wijziging kan voor sommige medewerkers als enorm vervelend worden ervaren. Ik geloof dat als je deze medewerker vooraf uitlegt hoe dit werkt dat deze veel beter begrijpt waarom en daardoor hier geen probleem meer in ziet. Automatiseren is soms een keuze maken voor standaardisering. 

Een software dat gebaseerd is op een database heeft een groot voordeel. Je kan namelijk leren van fouten. Eenmaal aangepast in de database zorgt ervoor dat de fout vaak niet een tweede keer wordt gemaakt. Creëer een cultuur waarbij fouten worden gemeld door gebruik te maken van feedback formulieren. (Uiteraard kan KijkOpKasten deze formulieren leveren)

Sommige bedrijven hebben de neiging om jarenlang aan iets te bouwen en het dan uiteindelijk toch anders te doen. Mijn advies is om dit niet zo aan te pakken. Wellicht heb je in het begin andere ideeën dan aan het einde van het implementatietraject. (Dit is ook logisch want je leert elke dag weer iets bij). 

Daarom is mijn advies voor imos iX CAD CAM implementatie trajecten: begin te bouwen met je basis corpus. Evalueer door deze een aantal keer in projecten te gebruiken. Optimaleer dit meubel tot in perfectie en pak dan steeds ingewikkeldere objecten. Op deze manier bouw je stap voor stap  aan jouw nieuwe werkwijze en ben je binnen één maand aan het produceren. Beloofd!

OVER DE SOFTWARE

Over de imos iX CAD CAM Software

De imos iX CAD CAM software is gemaakt door het bedrijf imos AG in Herford. Vanuit de hoofdkantoor in Duitsland wordt de software gedistribueerd over de hele wereld. Inmiddels zijn er meer dan 4215 productiebedrijven die imos gebruiken voor het produceren van maatwerk meubels, keukens en kasten.

1
producties
1
Landen
1
TALEN

Abboneer op de socials

Voor nieuwe instructievideo’s en handige tips. Ik probeer regelmatig een leuke video te plaatsen met een korte of meer uitgebreide tip. Zoek naar KijkOpKasten op Youtube of klik op de link hiernaast. 

connect with us