imos iX CAM

iX CAM module

De imos iX CAM module zorgt ervoor dat panelen op uw machine kunnen worden geproduceerd en bewerkingen worden omgezet in een CNC programma. Deze programma’s zijn vervolgens met een druk op de knop te openen op uw CNC-machine. De software imos IX is een CAD/CAM software. Dit betekent dat u in imos CAD uw meubel tekent en via de CAM de programma’s voor uw machines kan genereren.

CAM iX
Frezen iX CAM

iX CAM

iX CAM is de naam voor de manufacturing module van imos iX. Zodra een meubel in imos iX is getekend is alles bekend voor de productie. Doordat het meubel is getekend met de juiste materialen en bewerkingen kan de software een voorstel doen voor een optimaal frees resultaat. De software is door middel van bewerkingstypes, voorwaarden en gereedschappen perfect af te stemmen op vrijwel elk productieproces. Met een goede installatie zal de software volledig automatisch al uw kasten op maat van een goed CNC-programma voorzien.

Barcode of QR-code scannen

Indien uw CNC gestuurde machine is uitgerust met een Barcode scanner kunnen bestanden worden opgehaald met een Barcode of QR code. Dit zorgt ervoor dat de machine-bediener niet per ongeluk het verkeerde programma kan openen. Ook zal sneller het juiste programma worden gevonden. Verder draagt een scanner er aan bij dat de machine over het algemeen makkelijker bediend kan worden.

Multi workflow

De module multi-workflow geeft extra functies aan de software. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om te bepalen hoe het paneel zo efficiënt mogelijk over de beschikbare machines gestuurd kan worden. Een voorbeeld als het paneel rechthoekig is dan kan het paneel beter over de workflow zagen worden gestuurd. Panelen met een ronding beter over de workflow nesten. Dit laatste is natuurlijk een bedrijfsspecifieke instelling. Hierover adviseert KijkOpKasten u graag.

imos workflow cam

Macro’s en componenten

Als u veel gebruik maakt van componenten heeft imos hier ook een oplossing voor. Zo is het geen probleem een bestaande macro te gebruiken. En macro of component is een zogenaamd subprogramma. In uw machine software heeft u deze vaak al in gebruik. Met de functie macro aansturen is het dus geen probleem om dit subprogramma aan te sturen. Bijvoorbeeld coor de Lamello Clamex S welke vaak een speciale bewerking behoeft.

Biesse CNC imos iX CAM

Geschikt voor houtbewerkingsmachines

De software is geschikt voor vrijwel iedere houtbewerkingsmachine in de branche.  Denk hierbij aan de volgende machinefabrikanten. De imos CAM software genereert bestanden in het formaat van de machine. Hierdoor kan de machine bediener nog steeds met dezelfde sofware werken als hij al gewend is. Dit is een groot voordeel t.o.v. veel andere CAD CAM systemen die directe G-codes gebruiken.

  • Biesse (Bsolid of Biesse Works)
  • BreMa (TPA)
  • Homag (Woodwop)
  • SCM (Xilog+ en Meastro)
  • Holzher (NC-Hops)
  • Masterwood (MasterWorks)
  • Format4 (TPA)
  • Gannomat
  • Felder

TRAINING IMOS IX CAM

Volg een live training op locatie of maak gebruik van onze online video’s om de CAM module in te richten en te gebruiken.  (Zie webshop).