imos iX Plan showroom naar productie

imos iX Plan showroom naar productie

Met imos iX Plan visualiseer je meubels in 3D in je showroom en zijn deze gelijk productie gereed door een directe koppeling met CAD CAM software. Het plannen van de meubels in de showroomoplossing imos iX Plan zorgt er dus voor dat je schakels wegneemt uit het proces van design naar productie. Dit scheelt tijd en fouten.

Het probleem van dubbel werk (en de oplossing hiervoor)

Visualiseren van meubels, keukens of kasten op maat was nog nooit zo makkelijk. 

Software wordt elke dag beter en de ‘gewone keukenverkoper’ levert al 3D presentaties van topkwaliteit. We zien dan ook dat steeds meer woonwinkels visualiseren in 3D. Zo wordt het verkoopproces een stuk makkelijker en de klant ziet direct wat hij krijgt na aanschaf. Tot zover niets wat imos iX Plan speciaal maakt. 

Toch heeft deze traditionele software vaak één essentieel probleem. De data die benodigd is om het meubel daadwerkelijk te produceren is er niet. Zeker voor (interieur-)bedrijven die de kasten zelf willen produceren is juist deze koppeling de missende schakel.

roomplannen met imos iX

imos iX Plan in de showroom: de oplossing van 3D ontwerp naar productie met één software.

De oplossing is de imos iX Plan software. Met imos Plan iX kan het ontwerp niet alleen in 3D uitgewerkt maar zijn de meubels ook direct productie klaar. Bovendien zal de software automatisch een offerte met afbeeldingen genereren die geheel in eigen huisstijl kan worden gepresenteerd.

In de iX Plan versie van de software zijn alleen software modules te vinden die in een verkoopproces via een showroom wordt gebruikt. Dit betekent dat het mogelijk is om een ruimte te tekenen met alle architectuurelementen die hiervoor benodigd zijn. In deze ruimte worden vervolgens kasten op maat of keukens geplaatst en geconfigureerd.

De mate van configuratie kan worden bepaald en volledig door de eigenaar van de showroom worden gemodificeerd.

Na het plaatsen/configureren kunnen offertes, rapporten en vol-automatische tekeningen worden gegenereerd.

Tekening imos iX Plan
Een voorbeeld van een tekening gemaakt in de software. Volledig automatisch dus zonder dat uw tekenaar zelf viewpoorts moet tekenen of maten moet plaatsen.

Productie klaar; wat betekent dit?

Iedereen die maatwerk meubels produceert zal dit herkennen. Het ontwerp van de architect of interieurontwerper moet nog wel ‘even’ uitgewerkt worden.

Dit betekent dat de tekeningen (in 3D) moeten worden getekend voor het verkrijgen van de technische (productie-)tekeningen. Er moeten zogenaamde houtstaten worden gemaakt.  Vervolgens dienen de bestellingen voor materialen en beslag te worden uitgewerkt. Als jouw productiebedrijf nog geen CAD/CAM software heeft dan moeten bovendien per paneel boor en freesprogramma’s worden geschreven. Kortom: een klus met veel manueel werk met  kans op fouten. Dit is niet meer nodig met imos Plan software. 

imos Plan iX hand in hand met imos iX CAD/CAM

Doordat imos Plan direct op de software van iX CAD/CAM werkt is zowel de visualisatie en offerte direct gekoppeld met CNC machines in de productie. Een totaaloplossing dus! 

imos iX plan menu

Is imos Plan iX niet te technisch voor mijn verkopers?

Het antwoord is NEE.

De software is zo ontwikkeld,  dat je als verkoper niet werkt met een technische interface maar alleen de functies ziet die je nodig hebt. Het scherm is ingedeeld in een duidelijk stappenplan en de meubels zijn door het beantwoorden van vragen (op maat) te configureren. De taal van de software is in het Nederlands. Maar alles wat je doet levert (op de achtergrond) de technische data op die benodigd is voor de productie. 

Voordelen imos Plan iX

Alle techniek zit verborgen. Focus op design.

Gebruikers interface zonder techniek. Je start met een ruimte: plaatst hier kasten in en decoreert. Met simpele CAD commando’s kunnen, indien gewenst, meer geavanceerde handelingen worden uitgevoerd. 

Prachtige documenten.

De klant krijgt vanuit de software direct een offerte. Met prachtige afbeeldingen, de prijs en een omschrijving van de meubels. 

Sublieme (VR) presentatie en mooie tekeningen en plattegronden

Als klanten geld uitgeven dan willen ze weten waarvoor. Met imos Plan software maak je in enkele klikken een mooie presentatie en een offerte inclusief situatie plattegronden voorzien van afmetingen. Op deze manier ziet de klant wat hij kan verwachten.

Koppel nu ook een VR headset aan de software om de ruimte in 3D aan uw klant te tonen. Ik vertel hier meer over in dit  artikel .

Hoe start ik met imos iX Plan?

Elke imos iX gebruiker kan na een driedaagse opleiding meubels bouwen voor imos iX plan. Mijn ervaring is dat de basiscatalogus in enkele uren te maken is. Ik help je om de basislijnen uit te zetten, te brainstormen over de gewenste mogelijkheden en het zetten van de eerste stappen. En natuurlijk kan je onbeperkt blijven uitbreiden. 

Maak je eigen catalogus.

 Je kan je nu al starten met het bouwen van een eigen kasten catalogus. Huur mij in voor de drie daagse imos iX Plan cursus en je bent op weg voor de eerste stappen!*

EERST PROBEREN?

Liever eerst proberen? Ook dit is mogelijk. Als je nu imos iX gebruiker bent kan je bepaalde functionaliteit vaak al gebruiken. Ik installeer graag mijn imos iX plan catalogus met voorbeeld kastconcepten om te proberen. 

 

XML ontwikkeling

Ben je toe aan de tweede stap? Dan gaan we op zoek naar de ideale configurator voor jouw bedrijf. We kunnen aan de slag met voorwaarden en uitzonderingen om de configurator custom made in te richten. Ik maak vooraf een inschatting hoeveel werk dit zal zijn. 

Wie is KijkOpKasten en wat heb ik bereikt in het verleden?

KijkOpKasten bouwt je configurator op maat

In het verleden heb ik meegewerkt aan de bouw van verschillende configurators in binnen en buitenland en kwam er achter dat een aantal zaken essentieel zijn voor het succes ervan.

Ik geloof in de kracht van deze software en help als onafhankelijk adviseur bij implementatie en bouw van een maatwerk catalogus. Dat doe ik tegen aantrekkelijke tarieven.  Als uw bedrijf de software wenst te kopen kan ik u in contact brengen met de verkooppartners. 

De configurator kan een kast volledig van vorm veranderen in kleur of afmeting. Eerder deed ik projecten om van een niet greeploze keuken een greeploze variant te maken. Dit zorgde bij de opdrachtgever voor een enorme tijdswinst van wel 50%. Ook hebben diverse opdrachtgevers voor een gedeelte ‘Sketch-up’ vervangen door imos iX Plan in de verkoop. 

meubelontwerp