imos iX CAD CAM training

imos iX training academy

Volg een imos iX CAD training. Leuk en leerzaam.

Leuke en leerzame training volgen?

Plan een imos iX CAD CAM training! Leer de basis in de imos starttraining of bekijk de rest van het aanbod.

We weten het allemaal. Software evalueert elk jaar. Maar doen medewerkers dat ook? Volg nu een training imos of WoodCADCAM en breng het kennisniveau op peil!

Inmiddels heb ik meer dan vijf jaar ervaring in het geven van allerlei soorten trainingen en schreef ik mee aan divers cursusmateriaal. Ik was tevens betrokken bij de ontwikkeling van een Nederlandstalig vakboek voor scholieren

Trainingen kunnen worden gegeven onder persoonlijke begeleiding of in een klassikale setting in kleine groepen. De mogelijkheden voor het volgen van trainingen voor CAD CAM zijn eindeloos.  Kies de training die past bij jullie interieurbouw bedrijf.  Een leuke interactieve dag waarbij uitwisselen van praktische tips centraal staat. Ik vind het leuk om tijdens de training echte praktijkvoorbeelden uit de interieur en plaatverwerkende industrie te laten zien.

De kastconfigurators van imos iX & WoodCADCAM

1 %
Artikeldesigner
Ervaren gebruikers van imos of WoodCADCAM weten ruim 85% van de functies van de kastconfigurator van imos te benutten. Deze ‘Artikeldesigner’ kent echter verborgen functies die super handig zijn. Weet jij de 100% te behalen na het volgen van een cursus?

1 %
Part Designer

De Part Designer heeft inmiddels zijn weg gevonden bij de imos Engineer. Toch blijkt dat veel tekenaars alleen de functies ‘Paneel uit contour’ en ‘Standaard paneel’ weten te gebruiken. Maar weet je ook hoe je bijvoorbeeld schenkelwerk voor een ronde balie uit kan werken?

1 %
Object Designer

De Object Designer is de minst bekende kastconfigurator van de 3. Deze heeft een enorme potentie. Mede door het semi-automatisch omzetten van 2D naar 3D objecten kan deze behoorlijk nuttig zijn en deze is ook nog eens volledig parametrisch! Weet jij deze ‘Object Designer’ volledig te benutten?

imos iX CAD training : de standaard als basis

Het standaard trainingaanbod bestaat uit de volgende onderstaande onderwerpen. Volg nu een training in imos CAD CAM en maak jezelf slimmer. Nieuwe medewerker? Geef hem of haar een kans op een goede start!

STARTtraining imos iX 2019

De start of basistraining imos is bedoeld voor de beginnende imos gebruiker. Hier leert de cursist de basisbegrippen van de software kennen.  In de cursus worden onderwerpen als de imos Artikeldesigner behandeld. Het maken van verdelingen. Plaatsen van opstellingen. Het ontwerpen van de architectuur van een gebouw. Het aanmaken van onderdelen in de database en het gebruik ervan. Parametrisch modelleren. Het opslaan, bewaren en delen van ontwerpen (renderen). Ook wordt stilgestaan bij het tekenen van een 3D balie en worden volledige werkplannen gemaakt. Met rapportages kunnen de resultaten van de tekening worden gedeeld met de productie. 

 

 

Duur:  4 dagen. 
Prijs  €275 per cursist, per dag. *

PartDesigner en Objectdesigner

In de training Part en Objectdesigner wordt stilgestaan bij alles wat niet direct in de zogenaamde ArtikelDesigner kan worden getekend. Deze modules in de imos CAD CAM software zijn meer geschikt voor het ‘ronde’ werk. Tijdens deze training nemen we stap voor stap de functies door. Ook laat ik, aan de hand van slimme trucs, zien hoe we met minimale AutoCAD tekenobjecten slim gebruik kunnen maken van alle imos functionaliteiten. In deze training zal ook worden stilgestaan bij het juist aansturen op de CNC-machine. Maar ook het aanmaken van ‘buig’materialen in de krachtige imos database. Tijdens deze training is er ruimte voor eigen inbreng. 

Duur: 2 dagen.

Prijs  €275 per cursist, per dag. *

EEN goede imos DATABASE

Deze cursus is speciaal bedoeld voor het opbouwen van de ideale imos database. Deze training is alleen ‘on the job’ en is maatwerk voor de klant. We beginnen met het maken van het invullen van het ‘Vraag antwoordprincipe’. Hiermee brengen we precies in kaart waar de knelpunten liggen die het nieuwe werken nog in de weg staan. Na een uitgebreide analyse bekijken we samen welke zaken we kunnen verbeteren én hoe dit slim in de imos database te bouwen is. En als dat nog niet genoeg is leer ik je alles over het juist gebruiken van de imos variabelen en waardesets om snel tot resultaat te komen. Ook denk ik altijd graag mee of er verbeteringen te maken zijn om wijzigingen achteraf soepel te laten verlopen.  

 

Duur: vanaf enkele dagen. 

Prijs dagtarief.

* Vanaf minimaal drie deelnemers. Anders dagtarief. Geen overnachting inbegrepen.  Inclusief lunch en cursusmateriaal. 

imos iX CAD training op maat

Het voordeel van een imos training op maat? Het past altijd!

IMOS TRAINING
CAM cursus imos iX

imos iX CAM; the golden standard voor de aansturing van uw CNC-machine.

Met de CAM iX module stuur je je CNC-machine aan. De imos iX software is een zogenaamde CAD CAM software. In CAD ontwerp je het meubel en met de CAM stuur je de data rechtstreeks naar je CNC-machine. Het programma maakt passende programma’s voor de machinesoftware. Het voordeel van deze werkwijze is dat je machineoperator geen nieuwe software hoeft aan te leren. En de tekenaar of werkvoorbereider hoeft niet apart CNC-programma’s te schrijven. Dit bespaart tijd en geld!

Ik geef bedrijven maatwerk cursussen op het gebied van imos iX CAM . 

Ik heb ook kennis van imos APG.

Hoe ziet een imos iX CAM cursus eruit?

We gaan de workflow van de productie vastleggen in de imos software. Dit zodat een paneel precies zo bewerkt kan worden zoals je dit normaal ook zou doen. We creëren dus een virtuele productie. Zo bepalen we bijvoorbeeld de productievolgorde. Met deze productievolgorde weet de software of een paneel eerst gezaagd moet worden en daarna naar de kantenlijmer of dat bepaalde bewerkingen eerst naar een boor of freesmachine gestuurd moeten worden. Daarnaast gaan we aan de slag met de ‘bewerkingsprincipes’:  het aanmaken van gereedschappen, posities etc. Over een CAM installatie is dus veel te leren!

Ik gaf cursussen voor imos iX CAM aan internationale partners en kan je dus precies vertellen waar je op moet letten. Ook heb ik een tijd gewerkt op de supportafdeling van imos CAM. 

Abboneer op de socials

Voor nieuwe instructievideo’s, handige tips en dergelijke. 

connect with us